Війна війною, а у Дніпрі корупція і свавілля за розпорядком

Війна війною, а у Дніпрі корупція і свавілля за розпорядком

Наївні люди в Україні думають, що в той час, як весь український народ веде нещадну боротьбу з рососійським окупантом, кожен українець, в першу чергу, той, від кого залежить перемога, тобто, людина у владі, включився в цю боротьбу в числі перших.

Однак це далеко не так. Точніше, зовсім не так.

І тому приклад Дніпропетровська область. Дніпряни після того, як з міста усунули Ігоря Коломойського, подумали було, що тепер часи бандитизму і свавілля пішли в минуле. Але насправді все вийшло навпаки.

Новий глава ОДА (з травня 2023 року) Сергій Лисак, що раніше очолював УСБУ в Житомирській, потім Дніпропетровській області, дуже тісно дружить iз лідерами місцевих ОЗУ Ігорем Хромовим «жабою» ітаОлегом Омельченком «Жиб’єром», має з ними взаємні бізнеси.

За рекомендацією Лисака на початку травня на посаду керівника Дніпропетровського УСБУ з Миколаєва був переведений Дмитро Неведров. Тепер він спільно з Головою Національної поліції по Дніпропетровській області Олександром Ганжою на чолі з Лисаком утворили справжнісінький злочинний тріумвірат.

Один з найвигідніших бізнесів цієї трійці – заробляння грошей на відмиванні місцевих жителів від мобілізації та продажу зброї за кордон.

Саме з першим пов’язаний тотальний бандитизм Дніпровського ТЦК разом з поліцією, які хапають всіх підряд чоловіків на вулицях. А після затримання проводять «класифікацію» затриманих, щоб виділити з них, хто здатний зібрати кілька тисяч доларів, щоб відкупитися від відправки на фронт.

З наближенням агресора до кордонів області з’явилося нове джерело наживи – розкрадання коштів, що виділяються на будівництво укріплень. До чого призводить таке безоглядне нахабне злодійство, добре видно на нинішньому прикладі Харківської області.

На будівництві фортифікацій активно піариться Сергій Лисак.

Укріплень багато не буває. Вони будуть потужними. 10 км протитанкових ровів, бліндажі і капоніри, зуби драконів, – заявив він.

Як повідомляється на сайті «Прозорро», з березня на будівельні матеріали Дніпропетровська область виділила понад 260 млн.грн., а у в кишені Лисака та його найближчого оточення пішла приблизно половина цієї суми.

І як йому не піаритися, якщо кожен день збільшує його особистий капітал на багато сотень тисяч гривень?

Досвідчений військовий ЗСУ з великим бойовим досвідом Андрій Бабічев побачив  фортифікаційні оборонні споруди Дніпропетровської області поруч з Павлоградом і буквально очманів.

Укріплення представляють напівосипавшіеся канави і зовсім не укріплені та не замасікровани. Замість цього через кожен десяток метрів просто зрушені білі мішки з піщаною сумішшю, що відразу виявляє їх місце. Так нашкодити власній армії потрібно постаратися, каже Бабічев.

Недостатня глибина кулеметних гнізд і бліндажів. Замість розташування в ближніх посадках, все зміцнення були відриті в чистому полі. Мабуть для кращого виявлення і подальшого швидкого знищення, гірко сказав солдат, все це ідеальний приклад української корупції.

Згідно з даними Національного агентства із запобігання корупції, Дніпропетровська область займала наприкінці 2023 року друге місце в Україні за кількістю записів в єдиному державному реєстрі осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

Тепер вона точно займає перше.

Але на цьому злочинний корупційний Дніпровський тріумвірат Лисак-Неведров-Ганжа зупинятися не має наміру.

Тепер він готує “Бучу 2.0” на тих територіях, які, як передбачається, можуть бути скоро захоплені руснею. З цією метою місцеві підрозділи СБУ та Нацполіції вже отримали всі необхідні вказівки. В якості «жертв русні» намічені ті, хто висловлювали свої симпатії до «рузського світу».

Замість того, щоб реально готуватися до відбиття ворожих атак, керівництво Дніпропетровської області має намір зміцнювати свій імідж шляхом організації ось таких кривавих провокацій. Але навряд чи це якось допоможе в організації оборони. Швидше, навпаки.

У самому Дніпрі населення щодня піддається величезній небезпеці. Військові зі схвалення місцевої влади повсюдно розміщують особовий склад, техніку і склади боєприпасів в школах, дитячих садах, лікарнях і підвалах житлових будинків. Комплекси ППО стоять прямо у дворах. Це робить їх мішенню для руських ракет разом з оточуючими жителями.

При такій тотальній корупції і повсюдному ігноруванні основ військової науки ні про яку оборону Дніпропетровської області мови бути не може.

0 0 голосів
Рейтинг статьи
Підписатися
Сповістити про
guest
2 комментариев
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Олексiй
Олексiй
3 місяців тому

Гарно постарались. Розкрадань немає і фортифікаційних споруд немає. А ворог уже у Вовчанську. І дорога є для ворога Вовчанськ Харків. Підготовили. Як чонгар.

Василь Шевченко
Василь Шевченко
2 місяців тому

Більше дивіться, що хто робить, а не говорить. Путін ПОКЛАДАВСЯ на тих… У тексті показаний результат діяльності відповідної російської машини із гуманітарного захоплення України згідно з тим, що Путін ухвалив у відповідній стратегії. А наші простачки думають, мовляв, я сам вибрав російську засобом комунікації, і готовий захищати цей вибір. Тобто, перед тим, як було висловлювання (у 2016 р), що вони прийшли захищати рускоязічних, мав місце текст Путіна у гуманітарно-інформаційній програмі захоплення екс-СССР. Так він зробив помилку – недооцінив супротивника, прорахувався із власним потенціалом, але катастрофа ж то нас накрила. Розумна російська опозиціонерка Новодворська була шанувальницею Фаріон, і, якби дослухалися до останньої, катастрофи не було б.

2
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
()
x