Мрiя Зеленського: Коли план перемоги буде реалізовано, ми побачимо Росію на саміті миру

Мрiя Зеленського: Коли план перемоги буде реалізовано, ми побачимо Росію на саміті миру

Росію можна буде побачити на саміті миру тоді, коли план перемоги України буде реалізований. Тоді також можна буде говорити про реалізацію формули миру. Про це 24 жовтня заявив президент України Володимир Зеленський на третьому парламентському саміті Кримської платформи.

“Коли та якщо план перемоги буде повністю реалізовано, ми побачимо Росію на саміті миру. Ми побачимо реалізовану формулу миру, ми побачимо повністю відновлену дієвість цілей та принципів Статут ООН”, – сказав президент.

Зеленський наголосив, що план перемоги України розрахований на те, щоб позбавити Росію альтернатив, на які вона розраховує, крім справедливого миру. “Росія ухиляється від справжньої дипломатії і не хоче віддавати вкрадене, але треба примушувати їх зробити це. Тобто треба посилювати Україну та наші з вами спільні позиції”, – додав Зеленський.

Президент впевнений, що Росія провалилася у головному – їй не вдалося зробити міжнародний злочин частиною норми. І така політика ніколи не буде прийнятною для світу.  

“Саме з захоплення Криму почався напад Росії на систему міжнародного права, але вкрасти землю іншого народу, депортувати тих, хто чинить спротив і зламати життя цілої нації, тобто все, що робить Росія, ніколи не буде прийнято (для міжнародної спільноти). Для всіх держав однаково цінно зберігати суверенітет, територіальну цілісність і право визначати своє майбутнє. На цьому базується Статут ООН. Не на тому, що хтось може вирішити, спалити життя сусіднього народу, чи депортувати його, як це не одноразово робила Москва, і з народами нашого регіону, а на зовсім інших цілям, інших принципах”, – сказав Зеленський.

Він зазначив, що коли зараз деякі лідери держав зібралися на путінському саміті в Казані, і коли фактично під цей саміт можуть переміщуватися війська з КНДР ближче до фронту в Україні під акомпанемент слів про нібито “недопущення напруги”, “ми все одно знаємо, що переможе не той, хто руйнує, не той, хто депортує, а той, хто об’єднує народи”.

Якщо ми будемо успішні у тому, щоб завершити цю війну справедливо, то будь-який інший народ, проти якого можуть планувати подібну агресію, можуть бути впевнені, що світові вистачить сил, вистачить єдності, щоб захистити міжнародне право. Злочинець не повинен виграти від цієї війни. Ми повинні вистояти в боях, які тривають зараз на землі в Україні”, – додав Зеленський.

План перемоги Зеленського був представлений українському парламенту 16 жовтня, а в ЄС та НАТО – 17 жовтня. План включає: запрошення України до вступу в НАТО, посилення оборони України та розворот війни в бік Росії, стримування російської агресії, спеціальні стратегічні та економічні угоди з партнерами Києва. П’ятий пункт стосується післявоєнного періоду – Київ пропонує замінити американські війська в Європі українськими після війни. 

23 жовтня з’явилися відомості, що Зеленський готує ще один “план перемоги”, цього разу – “для внутрішнього користування”. Президент задумав, що на відміну від плану перемоги, який націлений на Захід, цей план визначить (нарешті!) кроки для самої України. Його мають підготувати до кінця 2024 року. Йдеться про документ, який стосуватиметься внутрішніх рішень в багатьох сферах. Зокрема, йдеться про ВПК, оборону, економіку, соціальну політику та інші.

Він нічого не сказав про те, скільки ще українських хлопців згинуть під його непрофесійниму та нерозумному командуванні.

0 0 голосів
Рейтинг статьи
Підписатися
Сповістити про
guest
0 комментариев
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
()
x